Doktersassistent is ook een voorrangsberoep!

De GGD heeft nogal een aantal vooroordelen als het gaat over doktersassistentes. Zo kwam de discussie naar boven of doktersassistentes een voorrangsberoep is voor de corona testen. Waar de zorgmedewerkers het hier heel nadrukkelijk over eens zijn, dit is zeker een voorrangsberoep, denkt de GGD hier toch anders over. Zij menen dat de voorrang op corona testen echt alleen bedoeld zijn voor de zorgmedewerkers die deze coronapatiƫnten ook daadwerkelijk verzorgen. Dat doktersassistentes niet constant bezig zijn met het verzorgen van deze mensen, haalt niet weg dat ze er niet mee in contact komen en dus risico lopen.
Een ander argument van de GGD is dat er vrijwel altijd meerde doktersassistentes zijn in een huisartsenpraktijk en daarmee vervangbaar worden. Als er eentje uitvalt, kan de ander het werk overnemen. Hierom ziet de GGD geen reden voor prioriteit bij de coronatesten voor de assistentes.

Zoals eerder gezegd, is het zorgpersoneel het hier zeker niet mee eens. Zo is er al een tekort aan doktersassistentes. Wanneer zij uitvallen, zal het werk zich ophopen en zal er verder in de zorg ook vertraging ontstaan. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Hierom zijn ook doktersassistentes onmisbaar en hebben zij niet de tijd om lang te wachten op een uitslag.
Verder heeft het ministerie van VWS in overleg met de GGD twee corona-beroepenlijsten opgesteld van mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en de zorg. Hieruit blijkt ook dat doktersassistent een beroep is die in aanmerking komt voor voorrang bij de testen. Ben er dus als doktersassistent (of triagist, aangezien zij onder de categorie doktersassistent vallen), alert op dat je voorrang hoort te krijgen bij deze testen! Benieuwd naar het vak van doktersassistente? Lees meer op de website van Robin. Deze organisatie detacheert onder meer doktersassistente in de huisartsenzorg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *