Hoe zit het met de zorgbonus?

Er zijn veel vragen in de huisartsenpraktijk, omtrent de zorgbonus. Zo is het bijvoorbeeld onduidelijk of de zorgbonus geldt wanneer er twee werknemers in dienst zijn of wanneer er minimaal twee werkzame personen in de praktijk aanwezig zijn. Volgens de NVDA, gaat het erom hoeveel personen er feitelijk werkzaam zijn bij de huisartsenpraktijk. Deze zorgaanbieder mag subsidie aanvragen en moet dus geregistreerd zijn in het handelsregister. Op de vraag, of een huisarts die één doktersassistent in dienst heeft, een zorgbonus kan aanvragen, is het antwoord dus; ja!

Verder waren er over zzp’ers en uitzendkrachten ook nog wat twijfels. Aangezien alleen een zorgaanbieder die geregistreerd staat in het handelsregister, subsidie kan aanvragen, kunnen zzp’ers en uitzendkrachten dit dus niet zelfstandig. Zij staan namelijk niet als zorgaanbieder geregisterd in het handelsregister. De opdrachtgever kan voor hen wel een aanvraag voor de zorgbonus indienen.

Wat achtergrond informatie: de zorgbonus is in het leven geroepen voor zorgmedewerkers die zich in de coronaperiode hebben ingezet voor patiënten en cliënten. Dit zijn verpleegkundige, maar kunnen ook schoonmaker zijn in de zorg. De zorgbonus is eenmalig en bedraagt 1000 euro netto. De zorgbonus krijg je niet zomaar en is gebonden aan een aantal regels. Zo moet je wel werkzaam zijn geweest in de coronaperiode. De Rijksoverheid hier informatie over bekend gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *