Voordelen van werken in de cloud voor starters

Werken in de cloud: vier grote voordelen

Werken in de cloud – ook wel Software-as-a-Service (SaaS) genoemd – is sinds een aantal jaren aan een sterke opmars bezig. Voor startende onderemers, met name in de ICT maar ook in andere sectoren, biedt de cloud ideale oplossingen en mogelijkheden. Met werken in de cloud zeg je dag-dag tegen tal van probleemen op het gebied van ICT en openen zich nieuwe digitale deuren. Wat zijn zoal de voordelen van werken in de cloud voor starters?

  1. Flexibiliteit: bestanden overal beschikbaar

Ten eerste willen startende onderemers vooral bezig zijn met de opstart van hun eigen bedrijf en zich geen zorgen hoeven maken dat hun bestanden niet beschikbaar zijn. Werken in de cloud biedt dan een oplossing. Je bestanden zijn wereldwijd beschikbaar met cloud computing. Als startende ondernemer hoef je je bestanden niet meer apart op te slaan op een usb-stick of naar jezelf toe te mailen: ze zijn immers overal en altijd toegankelijk.

  1. Makkelijker delen en samenwerken

Een ander voordeel is dat je jouw bestanden via de cloud makkelijk kunt delen met partners, klanten of collega’s. Ook dit scheelt een hoop e-mail. Daarbgij kun je, als je dat wilt, met enkele collega’s of sparringpartners tegelijk in bestanden werken. Zo heb je een optimale controle op je schrijf en administratiewerkzaamheden, omdat meerdere personen de documenten onder ogen krijgen..

  1. Veel geld besparen

In de derde plaats biedt cloud computing financiĆ«le voordelen. Omdat je als startende onderemer niet telkens zelf het updaten van allerlei programma’s hoeft te regelen – dit gebeurt vanuit de cloud zelf – bespaar je een hoop geld en tijd. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de installatie van firewalls, virusscanners of bijvoorbeeld adblockers. Ook dit hoef je niet zelf te doen, wat flink scheelt in de portemonnee. En ook de vaak hoge hardwarekosten zullen door cloud computing aanzienlijk lager uitvallen. Tel uit je winst!

  1. Back-ups vanuit de cloud

Ten slotte hebben startende onderemers het voordeel dat ze qua ICT niet hoeven te investeren in prijzige disaster recovery. Steeds meer aanbieders van cloud bieden kleine bedrijven mogelijkheden voor cloud-gebaseerde back-ups en herstelmogelijkheden van beschadigde bestanden. Dit geeft startende ondernemers, die vaak beperkte middelen tot hun beschikking hebben, het veilige gevoel dat nodig is om een eigen bedrijf op te starten.

 

Als starter kies je daarom, als je het jezelf financieel en praktisch een stuk makkelijker wilt maken, voor werken in de cloud!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *